Een oplossing voor al uw rioolproblemen

Stank in huis. Niet langer dan 3 minuten kunnen douchen omdat uw badkamer dan blank staat. Een verstopt afvoerputje. Een toilet dat overstroomt. Op rioolproblemen zit niemand te wachten. Daarom schiet Aanpak rioolontstopping, -aanleg en -onderhoud u graag te hulp.

Direct hulp bij een rioolprobleem? Bel 0344-66 1699

Rioolontstopping en reiniging in de regio Geldermalsen, Tiel en Opheusden

Een verstopping van het riool moet zo snel mogelijk opgelost worden. Onze servicebussen zijn speciaal ingericht en voorzien van de beste apparatuur om u zo snel mogelijk te helpen. Wij gaan altijd op pad met verenmachines, hogedruk-apparatuur, freesapparatuur, zenderdetectie en inspectiecamera’s. Naast Tiel zijn wij ook werkzaam in de regio Buren, Culemborg, Neerijnen, Geldermalsen en Neder-Betuwe.

Onze monteurs staan iedere dag klaar om uw rioolproblemen op te lossen. Ook hebben we de meest voorkomende PVC op voorraad.

Zo kunnen wij rioolprobleem zo snel en netjes mogelijk oplossen.

Wij kunnen verstopte leidingen van 32 tot 400 mm diameter ontstoppen en reinigen.

Indien u last heeft van stankoverlast door een vermoedelijke rioolbreuk, beschikken wij over apparatuur om deze problemen op te sporen en verhelpen.

Camera-inspectie en leidingdetectie

Met behulp van het camera-inspectiesysteem brengen we rioolproblemen exact in beeld. Dit systeem wordt ook toegepast om gebreken aan de leiding op een zo duidelijk mogelijke manier weer te geven.

Doordat het vaak niet zichtbaar is waar de rioolleidingen zich onder de vloer of in de bodem bevinden, maken wij gebruik van een leidingdetectiesysteem. Dit doen wij om met zo min mogelijk graaf-of breekwerk uw rioolprobleem te achterhalen.

 

Kalk en wortel frezen

Leidingen raken vaak verstopt door kalk- en zeepresten of door boomwortels die in het riool groeien. Dit type verstoppingen verhelpen wij met een hogedrukfrees die de kalk en wortels uit het leidingsysteem verwijdert.

Vernieuwen en herstellen

Natuurlijk hebben we ook de mogelijkheid om verouderde leidingen te vervangen of repareren. Indien nodig leggen we een ontstoppingspunt aan. Zo verloopt een volgende reiniging of ontstopping makkelijker en sneller.

Tijdelijk opvangsysteem (TOS)

Grote vervangingswerkzaamheden kunnen langer duren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan onderhoud van bedrijfspanden. Om het riool en alles wat daarop aangesloten is toch gewoon te kunnen gebruiken, hebben we een speciale TOS-machine die we inzetten. Door deze apparatuur aan te sluiten, wordt het afvalwater in de verder gelegen riolering gepompt en komt het niet in de grond terecht. Daarom is deze zeer milieubewust.

Preventief onderhoud

Het kan in sommige gevallen nodig zijn om het riool preventief te reinigen. Bijvoorbeeld om terugkerende verstoppingsproblemen te voorkomen. Dit is nodig als leidingen op een verkeerd afschot liggen en vervanging hiervan te kostbaar of technisch moeilijk haalbaar is. Het is mogelijk om hier een contract voor af te sluiten zodat u er zelf geen omkijken meer naar heeft. Wij nemen dan om de zoveel tijd contact met u op om een afspraak te maken voor preventief onderhoud.

Herstelwerkzaamheden

Wij beschikken over moderne apparatuur en doen er alles aan om het rioolprobleem met zo min mogelijk graaf- en breekwerk op te lossen. Toch kan het weleens voorkomen dat wij het riool bijvoorbeeld vrij moeten graven in uw tuin, inrit of terras, of dat wij binnenshuis vloeren, wanden of plafonds open moeten breken.

Opnieuw straten, beplanten, stukadoren, tegelen of ander bouwwerk: wij verzorgen het allemaal voor u. Na herstelwerkzaamheden door onze experts ziet u er dus niets meer van.

Opsporen rioollucht

Stank of overlast door motmuggen (rioolvliegjes) kan worden veroorzaakt door een lek in het riool. Het is niet altijd even simpel om de oorzaak van de rioolstank op te sporen. Wij beschikken over een rookmachine waarmee deze problemen snel opgespoord kunnen worden. We blazen dan rook in een deel van het rioolsysteem. Bij lekkage komt de rook in de meeste gevallen bij de beschadiging naar buiten en wordt het probleem zichtbaar. Door deze rooktest kan de lekkage vaak zonder hak- en breekwerk worden opgespoord. De reparatie aan het riool kunnen wij in overleg met u verzorgen. Ook als deze van bouwkundige aard zou zijn.

Grondzuigen

Grondzuigen is een moderne techniek waarmee met een speciaal ontwikkelde zuiginstallatie ondergrondse infrastructuur kan worden blootgelegd. Onze grondzuigmachine kan worden ingezet voor het vrijzuigen van kabels of leidingen, boomwortels, of het doorvoeren onder een fundering. Op plaatsen waar graven met een machine of met de hand teveel risico op schade met zich meebrengt of het technisch niet mogelijk is, is grondzuigen ideaal. Ook voor kabel- en leidingbeheer, maar ook bij precisiewerk en werkzaamheden in de industrie.

Door de inzet van onze zuiginstallatie kan het aantal schades aan boomwortels, kabels en leidingen tot een minimum beperkt worden. Zeker in risicogebieden is dit veiliger voor mens en omgeving.

De zuiginstallatie is geschikt voor zeer uiteenlopende doeleinden. Alles wat door een slang van 70 mm doorsnede past, kan worden opgezogen. Ook voor het maken van (proef)sleuven en gaten, het vrijzuigen van boomwortels of het schoonmaken van vervuilde kruipruimten is deze methodiek uitermate geschikt.

Bron reinigen

Warmtebroninstallaties bestaan meestal uit een aanvoer en een retourbron. Voornamelijk de aanvoerbronnen raken regelmatig gedeeltelijk verstopt. Door deze verstopping krijgt de installatie te weinig water om nog voldoende rendement te leveren.

Wij beschikken over de kennis en apparatuur om de bron van het probleem op te sporen. Met een camera-inspectie wordt de verontreiniging in kaart gebracht, zodat vervolgens met een hogedruk-waterfrees de verstopping kan worden losgespoten. Een speciale pomp zuigt de verontreiniging direct af.

Met een filtersysteem kan de verontreiniging worden gescheiden van het schone water. Deze techniek hebben wij al regelmatig met succes ingezet, ook voor het weer activeren van proceswaterbronnen en waterpulsen voor bijvoorbeeld de agrarische sector.

 

Diensten voor aannemers en installateurs

Voor veel aannemers en installateurs in de Betuwe-regio voeren wij ontstop- en inspectiewerkzaamheden uit. Indien gewenst worden bevindingen vastgelegd in een inspectierapportage, met of zonder beeldmateriaal.

Vertrouw op onze expertise