Direct hulp bij een rioolprobleem?

Rioolreiniging

Wat kan er gedaan worden aan een riool dat borrelt, rioolreiniging is dan de oplossing. Vaak heeft u zelf al van alles geprobeerd.  Indien uw riool toch blijft borrelen of klokkende geluiden maakt dan is er rioolreiniging nodig. Borrelende geluiden zijn de voorlopers van een riool dat verstopt aan het raken is. Vaak stroomt dan ook het water al langzamer weg.

 

Soms is er zelfs last van een rioollucht in huis, die in bepaalde ruimtes blijft hangen. Met Aanpak heeft u alle soorten rioolreiniging bij de hand. We bekijken eerst de situatie ter plaatse en bepalen vervolgens met welke methode we het beste kunnen beginnen. De monteur heeft altijd alle apparatuur bij de hand. We beginnen met een verenmachine of met hogedruk water. Indien het riool dan nog niet normaal het afvalwater verwerkt kunnen we direct verder kijken.

 

DSC_9427

Rioolcamera

Met behulp van een rioolcamera kunnen we in de rioolbuis kijken en beoordelen wat er aan de hand is. Bij een borrelende afvoer is vaak de buis aan de binnenkant vol geslibd met fosfaten van wasmiddelen. Meestal is rioolreiniging dan voldoende om het probleem op te lossen.

DSC_9403

Rioolfrees

Met behulp van een frees kan de buis dan weer schoon gemaakt worden, we gaan dan het riool ontstoppen, alle vast zittende delen worden los gefreesd en met veel water weggespoeld. Het gebeurd ook wel dat de rioolbuis verderop in uw tuin niet goed doorstroomd. Soms zit er zand in de leiding, doordat de leiding bijvoorbeeld gescheurd is. Ter plekke kan dan het kapotte deel van de leiding vervangen worden.

 

Over het algemeen is rioolreiniging voldoende om het borrelen te stoppen.

Vertrouw op onze expertise