Direct hulp bij een rioolprobleem?

Doucheputje ontstoppen

Wat kunt u zelf doen om uw doucheputje te ontstoppen. Het grootste probleem bij een verstopt putje zijn de haren.

Haren gaan als 1 grote kluwen vastzitten in de opening van het putje. Regelmatig zelf het putje even schoonmaken is dan een makkelijk oplossing om ons niet nodig te hebben. Denk bijvoorbeeld ook aan de hond die even onder de douche gezet wordt; dit geeft een combinatie van zand en haren waardoor het doucheputje ontstoppen, na elke honden-douchebeurt aan te raden is.

DSC_9404

Zelf het doucheputje ontstoppen

Ook is het voor de afvoer goed om regelmatig heet water met soda in de afvoer te gieten, dit niet gelijk wegspoelen, maar gewoon een nachtje laten weken. Dit lost de meeste aanslag en haren wel op. Schroef zelf uw putje nooit los, er is dan een te grote kans dat het putje niet helemaal op de juiste manier terug geschroefd wordt, waardoor er een lekkage kan ontstaan op de verdieping onder de badkamer. Het komt nogal eens voor dat de rubberen afdichting van het putje veroudert is en dan niet goed meer afsluit. Indien wij het putje open schroeven en dit constateren, vervangen we gelijk de o-ring.

DSC_9410

Hulp nodig bij het ontstoppen

Indien het zelf het doucheputje ontstoppen niet meer lukt, kunt u ons altijd bellen. Als het probleem in het doucheputje zelf zit, kunnen wij dit met de verenmachine vrij snel voor u oplossen. Een afvoer ontstoppen lukt niet altijd direct met de verenmachine, soms moet er eerst een rioolinspectie plaats vinden.

Of het nu grote of kleine rioolproblemen zijn,
wij lossen het voor u op.

Vertrouw op onze expertise