Direct hulp bij een rioolprobleem?

Riool reparatie

Riool reparatie wordt natuurlijk uitgevoerd als een riool kapot is. Je kunt dan denken aan een riool wat gebroken is in de kruipruimte, faecaliën zullen terechtkomen onder de woning, met alle vervelende gevolgen van dien.

 

Naast rioollucht in huis en vochtproblematiek hebben mensen dan ook vaak last van rioolvliegjes of motmuggen. Dit zijn kleine vliegjes met afgeronde vleugeltjes, die met grote getalen voor kunnen komen. Voordat er een riool reparatie plaats kan vinden, moet eerst de kruipruimte leeg en schoon gemaakt worden. Hiervoor hebben wij speciale machines en beschermende kleding. Vervolgens kan de reparatie plaats vinden, het riool wordt weer hersteld en de overlast verdwijnt snel.

aansluiten pvc

Riool reparatie rond de woning

Ook komt het regelmatig voor dat een rioolbuis in de tuin kapot gaat. Ook dan is er riool reparatie nodig omdat er verstoppingen optreden. Een rioolbuis in de tuin kan bijvoorbeeld kapot gaan doordat er wortels van bomen of struiken in de buis groeien. Hierdoor kan afvalwater en faecaliën niet meer verder stromen en raakt het riool verstopt.

Wortelgroei riool

Rioolonderhoud in de tuin

In de tuin is het niet altijd handig om het riool te vervangen, door het frezen van de wortels in de buis kan het riool weer een tijdje goed werken. Dit is natuurlijk geen oplossing voor de langere termijn omdat wortels weer aan groeien. Om het riool in de tuin op te graven hebben we eigen graafmachines in ons pakket, ook kunnen we tuin en straatwerk weer voor u herstellen.

 

Indien er riool reparatie in de woning nodig is, kunnen de vakmensen van Aanpak ook hier het tegelwerk en andere bouwtechnische problemen voor u oplossen.

Vertrouw op onze expertise